150 jaar Concordia

🎉 150 jaar verenigingsleven, cultuur en muzikaal vermaak! 🎉

In mei 1874 werd onze vereniging opgericht, en sindsdien werd onophoudelijk ingezet op de bevordering van kunst, cultuur en gemeenschapszin binnen onze gemeenschap. Onze rijke geschiedenis getuigt van een onverminderde passie voor toneel, muziek en harmonie, waardoor we generaties lang hebben kunnen bijdragen aan het culturele leven van onze stad.

Een verenigingsleven vol leven en diversiteit

Van bescheiden begin tot bloeiende gemeenschap: door de jaren heen heeft ons verenigingsleven een belangrijke rol gespeeld in het samenbrengen van mensen, het stimuleren van talent en het creëren van onvergetelijke momenten. Onze toneelvereniging heeft talloze verhalen verteld en emoties losgemaakt, terwijl onze muzikale ensembles, variërend van jazzbands tot symfonieorkest, de harten van velen hebben veroverd.

Concordia in diversiteit

Of het nu gaat om een jazzoptreden, een klassiek concert of een harmonieus samenspel in een symfonie, onze vereniging staat voor diversiteit in muziek en cultuur. We vieren de verschillende stijlen en genres die de rijke tapestrie van onze muzikale erfgoed vormen, en we zijn trots op de inclusieve en verbindende kracht die onze evenementen en activiteiten met zich meebrengen.

Samen vooruit kijken

Hoewel we met trots terugkijken op onze 150-jarige geschiedenis, kijken we ook enthousiast vooruit naar de toekomst. We blijven ons inzetten voor het bevorderen van kunst en cultuur, het ondersteunen van talent en het verrijken van het culturele leven van onze gemeenschap. We nodigen iedereen uit om deel uit te maken van ons jubileumjaar en samen met ons te vieren wat we hebben bereikt en wat er nog komen gaat!

Sluit je aan bij ons in dit feestelijke jaar en ontdek de magie van 150 jaar verenigingsleven, toneel, vermaak en muzikale harmonie!

Bestel hieronder je kaarten en vier met ons mee!

Ter gelegenheid van ons 150 jarig jubileum nodigen we u met enthousiasme uit voor een bijzondere avond die de kunsten van toneel en muziek verenigt, gepresenteerd door Toneelgezelschap De Witte Lelie en de Koninklijke Harmonie Concordia Tongeren. Bereid u voor op een ervaring die de ziel raakt en het hart verwarmt.

De avond begint met een komisch wagenspel door Toneelgezelschap De Witte Lelie: Trouwen is houwen.

Cast: Buysse Kathleen, Pansar Fabiola, Servaes Indra, Baillien Jean Luc, Frans Hugo, Hex Gilbert, Vandenbosch Riet, Ladang Jo, Moens Lieve Zij worden ondersteund door enkele muzikanten van onze harmonie; Michiel Stienen, Guido Reynaerts, Peter Severijns, Bert Tomsin en Ingrid Dupont.

Dit unieke samenspel belooft een onvergetelijke opening van de avond.

Pauze: Tijdens de pauze kunt u genieten van een drankje en een hapje.

Na de Pauze:Koninklijke Harmonie Concordia Tongeren o.l.v. Jos Meynen neemt het podium over voor het tweede deel van de avond, met een repertoire dat zowel het hart als de geest zal beroeren. Laat u meevoeren door de harmonieuze klanken die de perfecte afsluiting van de avond vormen.

Een expositie van memorabilia en archieven die de evolutie van Concordia door de jaren heen illustreren kan u bezoeken een uur voor en na het concert.
Belangrijke Informatie: reserveren kan t/m 5 mei 2024 . Genummerde plaatsen.

 

Kaarten bestellen: 

  • via onderstaand formulier
  • via mail info@concordiatongeren.be (vermeld  naam en aantal (ook kinderen))
  • of telefonisch bij Ingrid 0497 31 99 84  (ook voor meer info indien nodig)

 

Betalen:

  • Prijs : 10 euro in voorverkoop - 12 euro aan de kassa - gratis voor -12 jaar.
  • De kaarten zullen klaarliggen aan de kassa
  • Betalen kan aan de kassa of via overschrijving op rek.nr. BE81 7845 2904 7524 (ten laatste 1/5/2024) met vermelding naam en de dag van uitvoering)