De Witte Lelie (toneelgezelschap)

Zin om  toneel te spelen? Neem dan zeker contact met ons op via onderstaande knop.

“Familietrekjes”

klucht van Ray Cooney, in een regie van Gilbert Hex

Het A.Z. St Antonius ziekenhuis, ergens in Vlaanderen. Het is 3 dagen voor Kerstmis. Dokter Hubert Bonneux, internist en dokter Mike Coppens, assistent chirurgie zijn volop bezig met de repetities voor het Kersttoneelstuk dat ze gaan opvoeren. Hoofdverpleegster Els Quinten is druk in de weer met de geschenkjes voor de patiënten. Tussen al dat hectisch gedoe probeert dokter David Van Massenhove, neuroloog, zijn openingsspeech voor te bereiden. Hem valt de eer te beurt om de prestigieuze “international Health Care” conferentie – met collegae neurologen van over de hele wereld – in te leiden. En dit onder toezicht van de strenge professor Tanghe, die hem met moeite deze eer gunt. David wordt om de haverklap gestoord in de dokterskamer door het in en uit geloop van iedereen, niet in het minst van zijn fiere echtgenote Marie-Rose. Maar als dan ook nog een oud lief van hem, verpleegster Maryse Pieters -die hij al 15 jaar niet meer gezien heeft - onverwachts komt opduiken met een zeer speciaal kerstgeschenk, slaan zijn zenuwen op hol. Want zij brengt met zich een groot geheim mee, dat niemand mag te weten komen. David probeert zich keer op keer eruit te liegen maar werkt zich echter meer en meer in nesten. Wat de verpleger, Eduard, Pascalle, Hubert ’s moeder en de inspecteur ermee te maken hebben? Dat kom je te weten tijdens de opvoering ☺

 

Opvoerdata: zaterdag 9, vrijdag 15 en zaterdag 16 november 2024 om 20u.

Plaats: Concordia Tongeren Leopoldwal 50

Acteurs :

François Mulleners :  Dr. David Van Massenhove, neuroloog

Jean-Luc Baillien : Dr. Mike Coppens, assistent-chirurgie

Christophe Schevers : Dr. Hubert Bonneux  : internist

Fabiola Pansar : Marie-Rose Van Massenhove : echtgenote van David

Indra Servaes : Els Quinten : hoofdverpleegster

Hugo Frans : Professor Tanghe 

Lieve Moens : Maryse Pieters  : ex lief van David

Michiel Stienen : Verpleger, pas afgestudeerd

Ginger Verbeelen : Pascalle, opstandige tiener

Katheen Buysse : Politie inspecteur 

Jo Ladang : Eduard Pascal, dementerende patiënt in rolstoel

Mireille Swerts : moeder van Hubert

Teksthulp : Riet Vandenbosch en Guy Collas

Reservatie : vanaf 1 oktober; genummerde plaatsen, theatercafé (aan tafeltjes).

Voorverkoop: 10 euro
Aan de kassa : 12 euro
Kinderen beneden de 12 jaar: gratis (wel plaats reserveren, samen met de volwassenen)

Mulleners François : 0473/98 61 68  francois.mulleners@skynet.be

 


Bekijk hier de première 'TROUWEN IS HOUWEN'

Ter ere van het 150-jarig jubileum van de Koninklijke Maatschappij Concordia Tongeren, brachten wij een spectaculaire avond, een unieke duo-voorstelling bestaande uit een sprankelende toneelopvoering en een harmonieconcert. 'Trouwen is houwen' is een uur durend kluchtig toneelspel ook wel wagenspel genoemd, over het sterke geslacht 'de vrouw' die de zwakke mannen en zelfs satan de baas is. (onderstaande video: uitvoering 10 mei 2024)

Cast: Buysse Kathleen, Pansar Fabiola, Servaes Indra, Baillien Jean Luc, Frans Hugo, Hex Gilbert, Verbeelen Ginger, Rosmeulen Harper, Alya Maes, Vandenbergh Nena,Vandenbosch Riet, Ladang Jo, Moens Lieve, Mulleners François.
Zij worden op een ludieke wijze ondersteund door enkele muzikanten van onze harmonie; Michiel Stienen, Guido Reynaerts, Peter Severijns, Bert Tomsin en Ingrid Dupont.

Om video in een hogere resolutie te bekijken op instellingen klikken